top of page

Gjennomføring av arrangement

Løpet starter klokka 07 fredag 7. juni for deg med 36-timers billett, og klokka 07 lørdag 8. juni for deg med 12-timers billett. Alle deltakere må være i startområdet senest 06:45 for å få med seg siste informasjon og være klar til startsignalet går. Gondolen starter fredag 06:30 for å frakte overnattende deltakere ned til start.

 

Arrangementet starter i bunnen av gondolheisen hvor du følger skilting oppover bakken til du når toppen av alpinbakken. Herfra tar du gondolen ned igjen, og starter så på en ny runde. Du må fullføre en hel runde for at høydemetrene skal bli registrert. 

 

Løpet er ferdig klokken 19:00 lørdag 8. juni, og alle høydemeter du har gått før det blir registrert. Siste mulig gondoltur ned er kl 18:30 for alle deltagere. Siste påstigning for å komme seg opp eller ned på lørdag er kl 19:15.

 

Det blir servert vann og snacks på bunnen, midt i og på toppen av alpinbakken. Vis hensyn og kast søppel og matrester i søppelbøttene langs løypa. 

 

Løpet foregår i sin helhet utendørs. Alle utøvere må derfor være forberedt på de fleste værforhold. Værmeldingen finner du her: start  og toppen.  Løpet blir gjennomført i både sol, regn og snø. Er det derimot lynnedslag eller for mye vind, slik at gondolen ikke kan driftes, blir arrangementet utsatt.

Registrering og startnummer

For deg som har 36-timers billett

Registrering og utlevering av startnummer og brikke skjer på utsiden av Skavlen restaurant på toppen av gondolbakken mellom 19:00 og 19:30 torsdag 06. juni. Det vil bli avholdt et Athletes meeting klokka 19:30 på samme sted. 
Kommer du direkte til start fredag morgen, kan du registrere deg ved påstigningen på gondolen mellom 06:00-06:30.

For deg som har 12-timers billett

Registrering og utlevering av startnummer og brikke skjer på utsiden av Skavlen restaurant på toppen av gondolbakken mellom 19:00 og 19:30 fredag 07. juni. Det vil bli avholdt et Athletes meeting klokka 19:30 på samme sted. 
Kommer du direkte til start lørdag morgen kan du registrere deg ved påstigningen på gondolen mellom 06:00-06:30.

Løypen og supportområdet

Løypene er merket og klare for testing!

GPX-fil for rød løype: 

GG

GPX-fil for sort løype:For å gjennomføre en runde i Hafjell har du mulighet for å gå to forskjellige løyper: rød eller svart løype. 
Rød løype er rundt 3.75 km fra bunn til topp. Denne løypen er tung, men unngår det bratte henget midtveis og er derfor den letteste av de to å bestige, og er også den vi vil bli anbefale våre deltakere å bruke. 

Svart løype er på rundt ca 3,5 km fra bunn til topp. Denne løypen har et parti som går rett opp, men følger rød løype både før og etter. Alle deltakere skal følge merket løypetrasé, og gå innom alle tre tidtakerpunkter hver gang.

Begge løypene har en høydeforskjell på 590 høydemeter, og det er mulig å bytte mellom de to løypene gjennom hele arrangementet.

 

Se kart over løypene under dette avsnittet.

 

Løypen består hovedsakelig av grus og noe gress. Den starter i bunn av gondolheisen og strekker seg helt opp til toppen av gondolheisen. Det vil være et bemannet «checkpoint» i midten av bakken hvor det er mulighet for å fylle på med drikke og snacks, samt ta seg en pause hvis det er ønskelig.

 

Det vil ikke være et avgrenset område for support til deltakerne. Det er mulig for support/støttespillere å heie på deltakerne langs hele traseen. Deltakere som skal benytte seg av support må være obs på å ikke stå i veien for andre deltakere. Utøvere og support er ansvarlige for å rydde etter seg underveis og må påse at det ikke ligger søppel eller annet igjen. 

 

Det vil være søppelbøtter i bunn, underveis og på toppen av løypen. Disse skal brukes og hver utøver er ansvarlig for sitt eget søppel. 

Neveresting Løypekart detaljert

Garderober, bagasjeoppbevaring, toalett og dusj

Alle deltakere har tilgang til garderober i bunn av gondolheisen. Her er det toalett, dusj og låsbare skap. Det er også toaletter på toppen av gondolen som er åpen for alle.

Ønsker du å bo inne, har vi et veldig godt tilbud på overnatting til deltagerne på Favn. Det ligger rett ved Skavlen og gondoltoppen.  Ta kontakt med HafjellKvitfjell Booking på telefon 61 24 90 00. Oppgi at du er deltager på Neveresting. 

 

Bagasjeoppbevaring

Dersom du ønsker å legge fra deg noe bagasje under arrangementet kan du gjøre dette i eget telt (på eget ansvar), i leiligheten på Favn) eller i låsbare skap i bunn av alpinbakken. Plassering av kofferter, bager, personlige gjenstander eller lignende på andre steder er på eget ansvar. Det er mulig å legge igjen en sekk med nødvendig skift, mat og drikke i gondolkjelleren på toppen og i bunn av bakken hvor deltagerne har tilgang. Det vil være åpent fra 0630 på fredag til 1930 på lørdag. 

Sikkerhet

Det vil være funksjonærer og vakter tilstede, men Neveresting og Hafjell tar ikke ansvar for tyveri eller skader på dine eiendeler. All bagasjeoppbevaring skjer på eget ansvar. 

Ettersom det er utendørs kan det være lurt å ta med en plastpose å ha innvendig, dersom det er fare for regn og du er redd for at noe skal bli vått. 

Gjenglemt

Vi gjør oppmerksom på at alt som blir gjenglemt under arrangementet, og som ikke etterlyses innen 1 måned, vil doneres til veldedige formål.

Transport

Hafjell ligger sentralt plassert ikke langt fra Lillehammer, og er lett tilgjengelig for offentlig og privat transport. 

 

Tog: Kommer du med tog hopper du av på Lillehammer stasjon og tar videre lokalbuss 141 til Hafjell alpinsenter. 

Buss: Du kan ta VY express direkte fra Oslo og Trondheim til Øyer sentrum. Herfra er det ca. 13 minutter å gå til Hafjell.

Bil: Kommer du med bil har du gratis parkering på Hafjell alpinsenter sin parkeringsplass under hele arrangementet. Ønsker du å parkere ved målområdet kan det gjøres ved Favn (begrenset antall plasser). Mosetervegen opp til gondoltoppen er en avgiftsbelagt vei. Her er det automatisk passeringsavgift med skiltgjenkjenning og kamera.

Fly: Nærmeste flyplass til Hafjell er Oslo Lufthavn, Gardermoen. Herfra kan du ta VY buss direkte til Øyer sentrum. Herfra er det ca. 13 minutter å gå til Hafjell. 

 

OBS! Det vil ikke gå gondol på torsdag til basecamp/Favn. 

Trenger du taxi før eller etter løpet kan du nå Lillehammer Taxi på 06565.

Medalje og premieutdeling

Alle deltakere som deltar på Neveresting Hafjell 2024 vil motta årets deltakermedalje etter målgang.

Videre blir det premiert:

36 timers løpet​​

 • Raskest 15 runder gjennomført herre

  • 1. plass: 5.000kr

  • 2. Plass: 2.000kr

  • 3. plass: 1.000kr

 • Raskest 15 runder gjennomført kvinne

  • 1. plass: 5.000kr​

  • 2. plass: 2.000kr

  • 3. plass: 1.000kr

 • Flest høydemeter barn

  • 1. plass: Sesongkort i Hafjell​

  • 2. plass: Sykkeldag i Hafjell for 2 personer

  • 3. plass: Dagskort vinter i Hafjell for 2 personer

 • Flest høydemeter kvinne: Sesongkort i Hafjell

 • Flest høydemeter herre: Sesongkort i Hafjell

12 timers løpet

 • Flest høydemeter* herre​

  • 1. plass: 2.500kr​

  • 2. plass: 1.000kr

  • 3. plass: 500kr

 • Flest høydemeter* kvinne

  • 1. plass: 2.500kr​

  • 2. plass: 1.000kr

  • 3. plass: 500kr

 • Flest høydemeter* barn

  • 1. plass: Sesongkort i Hafjell​

  • 2. plass: Sykkeldag i Hafjell for 2 personer

  • 3. plass: Dagskort vinter i Hafjell for 2 personer

* Ved høydemeterlikhet, vil beste tid avgjøre

På tvers av 36- og 12timers løpet vil vi også premiere den raskeste enkeltturen gjennom hele arrangementet

 • Raskeste enkelttur herre: 1.000kr

 • Raskeste enkelttur kvinne: 1.000kr

 • Raskeste enkelttur barn: Dagskort vinter i Hafjell

Det blir også fine utrekkspremier utdelt under middagen lørdag kveld. For å være med i trekningen av disse må du være tilstede på middagen.

Premieutdeling vil avholdes under middagen lørdag kveld på Skavlen ved gondoltoppen.

 

 

 

 

 

bottom of page