top of page

10 tips til deg som deltar

Her er viktige ting å huske på til Neveresting i Hafjell 6.-9. juni:

1. Bli kjent med løypa

  • Starten er ved gondolen i bunnen av bakken og går helt til toppen. Midtveis deler løypa seg i to traseer, en rød og en svart, som møtes igjen ved matstasjonen og checkpoint litt lenger opp.

2. Mat og drikke:

  • Det er utrolig viktig å fylle på underveis. Hvis du er usikker på hvor lang tid du vil bruke, ta med en liten sekk eller drikkebelte. Det vil være matstasjoner i bunnen, midtveis og på toppen. Fordelen med Neveresting er at du har 10-12 minutter i gondolen på vei ned, hvor du kan spise og drikke i ro og mak. Husk å ta med avfallet ut av gondolen og kast det i søppelkassene når du går av.

3. Utstyr:

  • Sørg for at du har alt du trenger. De som går i 36 timer, anbefales å ha med 2-3 par sko for å kunne skifte underveis. Ikke bruk sko og klær du ikke har prøvd før start. Det samme gjelder mat og gels. Staver er tillatt. Husk hodelykt hvis du går 36 timer. 

4. Fart:

  • 4 km høres ikke mye ut, men det blir 60 km motbakkegåing/løping hvis du har ambisjoner om 15 runder, og det vil kjennes. Start forsiktig og gå i ditt eget tempo. Det er ikke førstemann opp på første runde.

5. Vær:

  • Det er meldt mellom 3 og 9 grader i høyden. Ta med varme klær og ha nok skift. Det blir kaldere om natten, så tilpass antrekket underveis. Går du med sekk, ha med en tynn dunjakke til å holde varmen i gondolen. 

6. Utholdenhet:

  • De fleste har ikke prøvd dette før. Få med deg et godt støtteapparat som kan holde motet oppe når du er på vei ned i kjelleren.

7. Kom i form:

  • Hvis du ikke er i form nå, blir du det i løpet av helgen. Reduser treningsmengden frem til start for å bygge overskudd.

8. Spis og drikk som normalt frem til helgen:

  • Drikk søtt til maten for å få i deg karbohydrater. Øk porsjonene litt dagen før, men spis lett fordøyelig mat. Siste 90 minuttene før start, drikk vann og begynn med sportsdrikk når kroppen er kommet i gang.

9. Pauser:

  • Det er ingen skam å ta pauser. Du må ikke gå kontinuerlig i 12 eller 36 timer. Trenger du 30 minutter søvn på fredag kveld, så ta deg tid til det. Rakk du ikke å spise opp maten på vei ned i gondolen, så sett deg i teltet i bunnen og spis opp.

10. Ta vare på hverandre:

  • Uansett hva din målsetting er, så er dette noe de færreste har vært med på før. Heie på de du tar igjen og de som tar igjen deg. Sakte ned farten litt og gi en high five – kanskje det gir noen ekstra energi. Neste gang er det kanskje du som trenger litt støtte. Ta gjerne gondolen sammen ned. Ser du noen som trenger hjelp, ta kontakt med matstasjonene eller ring sanitet.

God tur! 

bottom of page